dilluns, 2 de febrer del 2009

Comença el compte enrera...


Ja només falten 5 dies per la cita més esperada al mon del rugby de cada any. Ja falta poc per torna a vibrar amb les millors jugades, per gaudir dels millor jugador del continent europeu, per emocionar-se amb els himnes i sobre tot per disfrutar del millor rugby. Torna el torneig de les sis nacions. En la passada edició Gales va aconseguir el Gland Slam passant per sobre a cada un dels rivals que visitava, amb una defensa molt contundent va guanyar tots els partit del torneig, fins i tot en un últim partit contra un equip Francès molt renovat que semblava que serien els únics que els podrien plantar cara.


Aquest any Gales sortirà amb un equip molt similar a de l’any anterior per veure si és capaç de revalidar el títol, una de les joies de l’equip Gal·lès és Shane Williams, anomenat millor jugador del 2008, un jugador molt ràpid i elèctric, difícil d’aturar quant agafa la pilota.


Veurem també de que és capaç Anglaterra, sense Jonny Wilkinson un dels millor obertures del mon, amb un joc al peu impressionant, que aquest setembre va patir una forta lesió al ombro i queda fora del XV de la Rosa i serà substituït per Danny Cipriani, obertura del London Wasps molt jove.

Itàlia tornarà a basar el seu equip amb una potent davantera, amb una primera línia de luxe formada per Castrogiovanni, Ongaro i Nieto. Aquesta primera línia esta acompanyada d’una segona bona però on Itàlia torna a destacar es a la tercera línia, amb Parisse un dels millors numero buit del món, aquest estava apoiat per Mauro Bergamasco que sorprenentment aquest any passa de mig de meleé.

Escòcia també basarà el seu joc amb una devantera molt jove però amb una gran experiència, guiada i capitanejada per Mike Blair, el mig de meleé escocès té una gran qualitat però moltes vegades troba a faltar una obertura de confiança que creí un joc més ràpid i més fluid a la línia.

Irlanda treu pràcticament el seu equip del Munster, actual campió de la Heineken Cup, un gran equip que va ser capaç de plantar cara als mítics All Blacks aquests passats test de tardor. Aquest equip té un joc molt ràpid, amb una excel·lent protecció dels rucks i la parella de mitjos formada per O'Leary, deixeble de Peter Stringer, amb el 9 i Ronand O’Gara amb el 10 fan que surti un joc pràcticament impecable. Del Munster també en surt 6 dels 8 davanters, tota la primera, tota la segona linia i Leamy com a numero 8. La linia és extreta del Leinster, un gran equip de la Heineken Cup. Irlanda és un dels grans candidat a plantar cara a Gales tot i el mal torneig que varen fer l’any passat.

França tornarà a fer un equip similar al de any passat, potser no tant revolucionari, ja que aquesta formula no els hi va funcionar del tot. Es queda fora François Trin-Duch obertura que no va convèncer el seleccionador Lievremont. Mentre que la seva davantera queda pràcticament intacte amb una bona primera línia amb Mas i Dimitri Szarzewski un potent talonador.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que podrem veure totes les sis nacions al Mirall, en un sala a part. No ho he posat el comentaria perque no quedes molt llarg. Aquest cap de setmana hi ha partit dissapte a les 4 i a les 6 i diumenge a les 4, el de dissapte no el podrem veure perque nosaltres també juguem però el del diumenge ens podriem trobar i veure el partit tots juns.

Creus

Anònim ha dit...

de puta mare 6 nacions...

Anònim ha dit...

ara diuen que el disabte no podem jugar al camp perquè està inundat per la plujes... carda puta pena! vinga va senyors, que dimecres ja tindreu els percutors.

Ortiga

Anònim ha dit...

Cullons... amb la tonteria dels putus camps, que si el vent, que si la neu, que si la pluja, que si la grip aviar, que si les vaques bojes, que si la pesta porsina... no jugarem mai ostia... Au a cagar

Creus

Anònim ha dit...

adhaertjarktyyjkrajyartjarjathafghadgajpoijvfesaoinuiosanv lkjfkldjfnñadw bvesawijoñfv saeñloiñfe jesai fvsajf ivsjdfkvsnjdfivsbufeybivseuyfaueryasoiueprouvabsñlieur

Anònim ha dit...

al final no se si podrem jugar a batet o que...

ortiga

Anònim ha dit...

ortiga pesat no parlis per parlar