diumenge, 19 d’abril del 2009

Garrotxa R.C. 14 - Enginyers Poble Nou 36

Ahir va començar la primera lliga catalana de rugbi a XIII, un modalitat de rugbi poc coneguda al nostre país però amb un gran encant sobretot per la rapidesa amb què és juga i la intensitat del joc.

Els Teixons van rebre a casa els Enginyers Poble Nou, aquest a equip té una gran tradició al món del rugbi, tenen un dels millors clubs que hi ha a Catalunya, i són l’única entitat que té un equip jugant a una lliga anglesa, tot i que el rugbi a XIII també era nou per ells. Amb tot aquest historial al darrera era molt difícil pensar en la victòria.

El començament del partit va ser fatídic pels de la terra aspre, en la primera possessió que van tenir els barcelonins ja van anotar la seva primera marca, en el primer minut 4 punts al sac dels Enginyers; el seu xutador demostrant una gran habilitat amb el peu va aconseguir aquesta transformació i totes les del partit. La cosa no va acabar aquí i en la segona possessió dels del Poble Nou, en l’últim tingut, van tornar anotar un assaig, amb la respectiva transformació 6 punts més, 0 – 12 al marcador i molts pocs minuts de partit. Els de la terra aspre van aguantar uns quans minuts l’envestida dels enginyers però amb una altre jugada de falta de concentració van aconseguir la seva tercera marca (0 – 18), tothom ja pensava en el gran bany, menys a dins el camp, on es veia que el rival no era tan fort ens havíem imaginat i l’equip sabia que encara podia fer un bon paper. Així doncs els de la Garrotxa es van posar les piles, van començar a juga el que sabien i en un quart tingut el jove Oscar Tubella va aconseguir el primer assaig per els de la terra aspre, aquest no va ser transformat. Tot i així el rival no va deixar somiar als Teixons i va anotar dos marques més quan faltava poc per el final de la primera part. 4 a 30, al descans les coses no pintaven gaire bé.

La segona part les coses van anar bastant diferent, els de La Garrotxa no estaven disposats a tirar la tovallola i donar el partit per perdut. Així doncs van començar a lluitar de valent amb fortes penetracions i jugades esporàdiques a la línia quan tenien la pilota, i una defensa contundent i més organitzada que en la primera part. El bon joc va donar el seus fruits i després d’uns quants intercanvis de possessió David Perez va aconseguir anotar un assaig, al cinquè tingut, trencant la defensa rival. Poc desprès aprofitant una errada de l’equip barceloní Jordi Reig va marcar una altre assaig per els Teixons, aquest sí va ser transformat, amb un 14 a 30 al marcador i amb un bon nivell de joc hi havia esperança fins i tot per una remuntada. Els Enginyers però van tornar a defensar amb contundència i abans d’acabar el partit van anotar una altre assaig. Finalment 14 a 36, un resultat que no està gens malament i que demostra que quan es treballa amb equip i les coses es fan bé el Garrotxa R.C. dóna la talla de sobres.