dijous, 23 de desembre del 2010

GRC 8 - Cornella RC 6

Aquest passat dissabte el Garrotxa RC es va enfrontar al Cornellà RC en la 7a jornada de la lliga de tercera catalana, la última de l’any.

El gèlid fred que va fer durant tot el cap de setmana a la nostra comarca no va respectar els Teixons i les temperatures al camp del GRC eren realment baixes i van condicionar en part el que es va veure dins al terreny de joc.

El partit, en bona part de la seva durada, va ser molt travat, amb molt poques accions seguides per cap dels dos equip, es podria dir que la pilota van anar canviant de mans durant els 80 minuts, ja sigui per pèrdues de l’oval degut a un error o simplement per no complicar-se la vida i xutar a camp contrari. Un joc tan sec, però, no va privar de que el partit fos emocionant fins l’últim minut.

Després d’uns primers minuts de tanteig, Teixons va obrir el marcador amb un cop de càstig transformat (3-0). A partir d’aquí l’estratègia amprada fou ben senzilla, dedicar-se a jugar a camp contrari, i així va ser, sempre que l’oval entrava dins la 22 garrotxina era recuperat i xutat camp contrari on des de allà els locals intentaven assetjar la defensa rival amb passades curtes i fortes percussions dels jugador més corpulents de la línia. Aquest joc simple ben aviat va donar els seus fruits i després d’un seguit d’accions, tant per davantera com per tres quarts Javi Jimenez va anotar el primer assaig pels Garrotxins (8-0). Els de Cornella van escurçar distancies abans d’acabar el primer temps amb un cop càstig transformat (8–3).

La segona part va tenir la mateixa tonada que la primera, cap dels dos equips va estar massa encertat en atac i durant molt temps el marcador no es va moure. A falta de 20 minuts per el final els visitants es van acostar perillosament als locals, amb un altre xut a pals (8-6), els Teixons havien de deixar-se la pell perquè el Cornella no anotés cap més punt ja que qualsevol acció que puges al marcador els posaria a davant per un punt. I un cop més es va aconseguir, després d’un últim quart molt intens els Teixons van aconseguir una nova victòria a casa, on encara no han estat batuts per cap equip i on ni tan sols cap visitant ha aconseguir anotar cap assaig. La linia d’assaig del Garrotxa RC acaba l’any sense trepitjar, es per estar orgullosos del bon treball fet a casa.

El Garrotxa RC acaba l’any amb molt bon gust de boca, el joc ha millorat bastant en conjunt des del principi de temporada. La davantera, a les fases estàtiques es perden molt poques pilotes, mentre que en el joc obert s’ha aconseguit més velocitat i millor arribada als “apoyos” que permeten als mitjos jugar pilotes més rapides. Per el que fa la línia de 3/4 els joc a canviat com de la nit al dia, els últims partit s’ha pogut veure un línia molt més dinàmica, creativa i sobretot perillosa que al inici de temporada, que no es complica la vida, amb jugadors amb prou caràcter com per treure pilotes des de darrera, ja sigui xutant o intentant una penetració amb actitud; amb jugador capaços de trencar amb contundència, girar-se i donar la pilota abans de caure, de fixar i passar...

La cosa pinta bé per l’any que bé, però cal ser realistes i la realitat es que encara ens queda molt de treball per intentar plantar cara als 3 primers classificats, cal polir una infinitat de petits errors, tant en defensa com en atac.

Res més, bon Nadal i Feliç any nou a tots els jugador, entrenadors, ajudants, aficionats i tota la gent que dona suport o tan sols s’interesa per el rugbi de la comarca, a tots una abraçada.