diumenge, 30 d’octubre del 2011

Garrotxa RC 15 – CR Tarragona 5

Primera victòria de l’any contra el Tarragona.

Els Teixons recuperen les seves essències i derroten amb claredat el Tarragona, que arribava a Olot en la part alta de la classificació. No ha estat un partit fàcil, però la serietat, defensa i bon saber dels garrotxins ha fet que no s’hagués de patir per la victòria tot i jugar 20 minuts amb 13 homes i 10 més amb només 14.

El partit jugat sobre un camp molt pesat, moll i enfangat ha començat com els altres tres partits de la temporada, amb el Garrotxa posant pressió dins la 22 de l’equip rival i com la resta de partits després de 10 minuts de bon joc, no han assolit fer cap punt. I també com els altres 3 partits, els visitants, el Tarragona, en la primera arribada a la 22 local ha aprofitat una jugada de davantera per fer el primer assaig del partit, que no han pogut transformar.

Després d’aquest assaig els Teixons han sortit un altre cop al camp amb moltes ganes, concentració i força, tanta, que en una jugada defensiva en Port, que jugava de 15, ha entrat a percutir, en lloc de placar i l’àrbitre l’hi ha mostrat el sin bin, els Teixons es quedaven , amb 14. Just després, en Ferran, en el seu retorn a l’equip titular després de la seva llarga lesió, ha fet un placatge perillós a l’aire a un contrari i ha deixat l’equip amb 13, expulsió rigorosa. Tot i jugar en inferioritat davant 15 jugadors el Garrotxa ha seguit lluitant i en un cop de càstig, prop dels 22 tarragonins, en Pallàs ha aconseguit reduir la diferència a 3 a 5.

Quan el Garrotxa recuperava en Port ha sofert una altra expulsió, també rigorosa de l’Òscar en un placatge retardat que tornava a deixar amb 13 els Teixons. Però la lluita avui era la senya principal dels Teixons i jugant amb 2 homes menys a la línia, gràcies a l’esforç de la davantera ajudant a la línia dels 3 quarts i la consistència en les pilotes altes dels ales garrotxins han mantingut el 3 a 5. Un cop recuperat en Ferran, i jugant 14 contra 15, encara en inferioritat, en Pallàs aprofitant un cop de càstig a uns 30 metres de la línia de marca ha anat superant contraris fins a plantar l’oval en la línia de marca del Tarragona, posant el 8 a 5 al marcador. En Port, ha transformat la marca per arribar al descans 10 a 5 a favor dels Teixons, que han anotat un parcial de 10 a 0 jugant en inferioritat (amb 13 i 14 homes).

La segona part ha començat amb igualtat de forces sobre el camp i els Teixons han seguit dominant el joc i en un jugada de davantera, un Baldó llançat aquesta temporada, ha assolit la segona marca del partit i dels seu caseller de la temporada, per posar el 15 a 5 al marcador.

A partir d’aquí els Teixons, han aprofitat per fer canvis, fent entrar jugadors nous i controlant el joc, sense badar defensivament i dosificant el joc d’atac.

Faltant 10 minuts, els tarragonins han posat pressió a la línia de marca garrotxina, han tingut una sèrie de jugades de davantera, que els Teixons han pogut defensar sense massa complicacions i han aconseguit mantenir la diferència de 15 a 5, que atorgava la primera victòria de la temporada als Teixons i fa que surtin de la cua de la classificació, agafin moral i forces esperant dissabte vinent la visita a Olot del sempre complicat Hospitalet.