dilluns, 22 d’octubre de 2012

SEL Vilanova 62 – Garrotxa 3


Bon partit i mal resultat el d’ahir dels Teixons a Vilanova. En un desplaçament amb pocs efectius, els garrotxins van pagar les nombroses novetats d’enguany, en forma de noves incorporacions i noves posicions per a jugadors veterans, davant d’un bon equip, que estarà a dalt de la classificació, amb molt físic, bona tècnica i millor fons de banqueta, que van imposar primer la seva tècnica i a la segona part, la seva superioritat física.
Tot i això els garrotxins van fer un gran partit, donant la cara i defensant en moltes fases de partit a un gran nivell i arribant amb perill en 3 o4 cops a fregar la marca que els Teixons mereixien.
El partit començava amb uns sacada del mig del camp dels vilanovins que posava els defensors garrotxins dins la seva 22 amb perill real de rebre la primera marca. Tot i això, una gran defensa dels visitants va fer sortir de dins la seva 22 els atacants del Vilanova i amb una sèrie de fases el Garrotxa va portar l’oval a la frontal de la 22 local i en un cop de càstig centrat en Pallàs va inaugurar el marcador posant 0 a 3 als Teixons.
La bona defensa garrotxina va seguir durant els primers deu minuts, no donant opció als vilanovins. Tot i això, la pilota no durava massa a mans del Garrotxa que jugava a treure la pilota amb xuts. Un seguit de cops de càstig, van acostar el Vilanova a la línia de 5 metres, i aprofitant un nou cop i un petit desgavell defensiu va fer que els locals fessin la seva primera marca que van transformar per deixar el 7 a 3. Pocs minuts després, i jugant a la mà, els de Vilanova tornaven a assajar per posar el 12 a 3. Els Teixons van tenir una petita davallada defensiva i això ho van aprofitar els de Vilanova per dominar el joc fins que per una targeta groga en Corbatón deixava els Teixons jugant amb 14. Els olotins van treure l’orgull i van resistir els embats locals durant 8 minuts, fins que jugant a la mà els de Vilanova van superar la defensa garrotxina per l’exterior. Per posar el 17 a 3. Un cop recuperada la igualtat numèrica i a punt d’arribar a la mitja part els locals van aprofitar una errada a la mà al mig del camp dels Teixons, que havien començat a guanyar metres, per robar la pilota i fer la darrera marca de la primera part per deixar el 24 a 3 que donava el bonus ofensiu als de Vilanova.
La segona part, amb els Teixons molt cansats i gairebé sense canvis van rebre de sortida una sèrie de marques que trencaven definitivament el partit. Els Teixons van seguir defensant fort, però la baixada física va ser evident. Però al mateix temps, els d’Olot van començar a controlar una mica més la pilota i en un parell d’ocasions, van arribar a menys de 5 metres de la línia de marca local, però un cop en un avant per davantera després de 3 o 4 jugades dels davanters i després aprofitant un bon joc de davanters que van concentrar la defensa local i que al treure a la línia de tres quarts i guanyar la superioritat la pilota va caure provocant un altre avant. Al final, ja amb el 62 a 3 que seria definitiu, els Teixons amb una bona defensa van recuperar una pilota a la seva 22, que van allunyar xutant i amb una bona pressió es va recuperar la pilota, que després d’obrir a la línia, l’equip visitant va fer una de les millors jugades ofensives que els va portar fins la línia de 22 local, però el cansament va evitar que en el placatge final, l’equip ja no arribés a poder defensar el ruck, perdre la pilota i poc després acabar el partit.
La setmana vinent els Teixons tenen un altre partit fora, el dissabte a les 18h a la Mar Bella de Barcelona amb els Enginyers.