diumenge, 8 de març del 2009

Garrotxa RC 20 - SEL Vilonova i la Geltrú 15

Ahir, en una tarda magnifica, el Garrotxa R.C. va aconseguir una victòria molt important, moralment com per el lliga de Quarta Catalana.

Després de més de dos mesos sense partits oficials semblava que la falta de forma física i la desorganització al camp serien els factors predominants del partit, però ahir va ser tot el contrari, les ganes enormes de jugar van fer que els teixons sortissin al camp amb una motivació extraordinària i això es va notar des del primer minut del partit.
Quan els del Vilanova i la Geltrú ni tan sols sabien que ja havia començat el partit Jordi Pallas va sacar un cop de càstig ràpid aprofitant la descol·locació dels vilanovins aconseguir el primer assaig del partit. Aquest no va ser transformat, per tant 5 a 0 amb molts pocs minuts jugats.
Pocs minuts després la jugada es va repetir, un cop de càstig dins de la 22 del SEL, Jordi Pallas torna a jugar ràpid però aquest cop no pot rematar la feina ell sol i dona continuïtat cap a l’Oscar Tubella, aquest fixa el seu defensa i dona l’oval amb l’Aniol Ras que és ell qui posa la pilota dins a marca, aquesta tampoc és transformat, 10 a 0.
Després de la segona marca els de Vilanova veuen que si no es posen les piles tindran molts problemes per endur-se el partit, així doncs es posen a treballar. Aprofitant el pes i l’empenta de la seva davantera aconsegueixen posar-se dins el camp dels Teixons, veient que aconsegueixen guanyar metres a partir de fases de davantera juguen tots els seus cops de càstig a la mà. Finalment, després de molt desgast dels gordos aconsegueixen el seu primer assaig i amb la transformació es tornen a posar dins el partit, 10 a 7. A partir d’aquí els dos equips tornen a repetir els sistemes que els ha funcionat, els Garrotxa torna a sorprendre els de Vilanova amb una sortida de mig de melé, altre cop de Jordi Pallas, que aconsegueix el tercer assaig per el seu equip, aquest sí és transformat 17 a 7. Però els vilanovins no tarden a reaccionar i utilitzant altre cop la seva davantera es posen a jugar a camp dels de la terra aspre on en treuen un cop de càstig passat entre pals i un segon assaig. Al descans el marcador 17 a 15.

La segona part el XV de la Garrotxa surt a totes per endur-se el partit i paguen els Vilanova amb la seva pròpia moneda, continues fases de davantera i esporàdiques jugades a la línia. A partir d’aquí el joc es torna molt travat i es comença a jugar el rugbi més dur, més brut però més divertit per les dues davanteres; picar, netejar, obrir, picar, netejar... aquest tipus de joc provoca molts de cops de càstig per part dels dos equips que aprofiten per tirar-los a touche i posar-se a llaurar el camp del rival.
Els de la terra aspres aconsegueixen sumar tres punts més amb un cop de càstig passat entre pals posant el marcador 20 a 15, els de Vilanova necessiten un assaig per guanyar el partit. Els Garrotxins tenen dues ocasions clares per sentenciar el partit una és una jugada en la que l’Oscar trenca rapidíssim la defensa del SEL i quan ja pràcticament està dins a marca rep un placatge molt dur que li fa caure la pilota i no aconsegueix anotar l’assaig. La segona ocasió va ser que a falta de molt pocs minuts per acabar el partit els de Vilanova cometen un cop de càstig dins la seva 22 que no és passat entre pals. Tot i així el partit acaba bé per els locals que rematen un gran partit.

Aviat farà 2 anys que néixer el Garrotxa Rugbi Club, que gent que no havia jugat mai a rugbi va començar a conèixer aquest esport i a gaudir-lo. Des de bon principi ens hem fet dit els Teixons, però mica en mica anem formant un gran teixó, un teixó que comença a tenir cara i ulls, que comença a saber imposar-se sobre el rival, a tenir serenitat en moment difícils del partit, un teixó que comença a jugar a rugbi de veritat, rugbi d’equip, perquè aquest és el secret del rugbi, tots els teixons formar un sol teixó.